Over koetjes en kalfjes

Plastic laarzenparade

4 reacties

Vandaag werd op ons bedrijf weer eens een plastic laarzenparade gehouden.

Excursie11032010

Fokstudieclub Almelo kwam bij ons op bezoek. Mensen die lid zijn van een fokstudieclub zijn gexc3xafnteresseerd in koeienfokkerij. Voorheen had je boerenbedrijven die puur gericht waren xc3xb2f op zwartbonte xc3xb2f op roodbonte koeienfokkerij: dat was erg streekgebonden. Over en weer was weinig waardering voor elkaars koeien en fokkerij, dat is gelukkig – bijna – verleden tijd. Wij hebben hoofdzakelijk roodbonte koeien en nog altijd krijgen we van zwartbont georixc3xabnteerde mensen die ons bedrijf niet kennen de vraag: jullie hebben MRIJ-koeien? Nee, we hebben gewoon roodbonte Holsteinkoeien; MRIJ is inmiddels een zeldzaam huisdierenras geworden. Goed, dit is even een zijstraatje. Fokstudieclub Almelo is een gemengde club agrarixc3xabrs: liefhebbers van roodbonte en zwartbonte koeien. Vanmorgen bezochten ze een melkveehouderijbedrijf in Friesland, vanmiddag kwamen ze bij ons.

Excursie_11032010_1

Het is best eervol als andere mensen in jouw bedrijf en koeien gexc3xafnteresseerd zijn. We laten altijd een groot deel van onze betere koeien zien, waar we een bepaalde volgorde in maken: moeder met een paar dochters, meerdere dochters van een bepaalde stier, onze betere fokkoeien etc.. Dan is er koffie en tot slot lopen we langs ons jongvee – pinken en kalveren, en vertelt meneer de boer wie de vaders van deze dieren zijn.

Excursie_11032010_2

Excursie_11032010_3

Op deze manier geven we bezoekers een blik op onze koeienfokkerij.

Excursie_11032010_4

Na een gezellige dag uit is het tijd voor onze collega’s om weer naar de eigen boerderij te vertrekken: de koeien thuis moeten weer gemolken worden.

Advertenties

4 thoughts on “Plastic laarzenparade

 1. Het is zeker eervol als collega’s jouw bedrijf willen bezoeken. Het zal wel extra drukte geven voor jullie. De stal moet aangeveegd zijn. 😉

  Like

 2. een eer maar ook spannend, want je weet hoe veehouders kijken 😉 Een boer in een rolstoel heb ik nog niet eerder gezien, maar het kan natuurlijk ook een partner zijn had hij /zij ook plastic laarsjes aan 😉

  Like

 3. Ze hebben dus niet allemaal een robot…
  Grappig gezicht die plastic laarzen.
  Ook wat vrouwen erbij gelukkig.
  Lijkt me als boer toch erg leuk om je bedrijf zo aan collega’s te kunnen presenteren.

  Like

 4. Muwhahaha, als je dat zo ziet op de foto ziet dat er dus echt niet uit… LOL…
  Lig hier in een deuk.. 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s