Over koetjes en kalfjes

Van crisis naar kansen

8 reacties

De winter is voor agrarixc3xabrs het vergaderseizoen bij uitstek. Je bent als agrarixc3xabr lid van nodige organisaties en/of je volgt in de wintermaanden (bijscholings)cursussen. Meneer de boer is daarom ook regelmatig op pad, heel af en toe ga ik mee. Afgelopen donderdag waren we naar een vergadering van LTO Noord Drenthe. Ze hadden een interessante dag georganiseerd met als thema: Van crisis naar kansen.

De sprekers waren Henk Brink, voorzitter LTO Noord Drenthe:

Lto_noord_1

Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW:

Lto_noord_2

Lto_noord_3

De volgende spreker zou Jacques Tichelaar – commissaris van de koningin in Drenthe – zijn, maar hij was naar Den Haag geroepen. Voor hem in de plaats was gedeputeerde Rein Munniksma:

Lto_noord_4

De Drentse Agrarische Ondernemersprijs was voor Ger Evenhuis:

Lto_noord_5

Tot slot gaf Marjan Veenendaal, bioloog Dierenpark Emmen, een lezing:

Lto_noord_6

Kortom, het was een inspirerende dag, al blijf ik moeite houden met het kneuterige romantische beeld dat ook deze gedeputeerde van de agrarische sector gaf.

Advertenties

8 thoughts on “Van crisis naar kansen

 1. Ik zie dat mijn zwager ook in de winter erg druk is met dergelijke activiteiten. Het draagt wel bij tot professionalisering van je bedrijf. En het contact met collega’s is ook heel belangrijk. Boer en zelf baas zijn kan soms best “eenzaam” zijn, lijkt me.
  “Regels verminderen en lasten verlagen” lijkt mij een goed streven.
  Zaterdag vertelde de hovenier die bij ons aan het werk was, dat hij allerlei scholing moet volgen en vergunningen moet hebben om bestrijdingsmiddelen in de schuur te hebben staan, terwijl de particulier hetzelfde spul zo bij de Welkoop kan kopen.

  Like

 2. Het valt me op dat op je foto met de toehoorders alleen mannen (en dan ook nog veelal kaalhoofdig) staan. Worden bij deze vergaderingen de vrouwen van de heren gescheiden 😉 of bestaat er onder de dames minder interesse?

  Like

 3. @Hanny: de agrarische sector is nog steeds een mannenaangelegenheid, je ziet weinig vrouwen. Persoonlijk stemde het mij somber dat er zo weinig jongeren waren.

  Like

 4. …de regelgeving zien als kans is wel een prijsje waard….

  Like

 5. Fijn toch, dat je dan op je weblog de werkelijkheid kan laten zien ipv het leven op een boerderij te romantiseren. Er is niets romantisch aan hard werken…

  Like

 6. Tja buitenstaanders…
  zou Tichelaar het zelfde gezegd hebben
  wat die heeft in toespraken wel eens vaker vreemde uitspraken

  Like

 7. Hartverscheurend om te zien hoe moeilijk de agrarische sector het heeft gisteravond op tv. Wat verdrietig als je je hele veestapel moet verkopen. Laat die melkprijs toch snel stijgen.

  Like

 8. Komt op zo’n dag wel eens iemand met een geheel nieuw inspirerend denkbeeld van hoe de bakens te verzetten? Als ik de sprekers zo zie denk ik dat het toch een herhaling van zetten blijft of heb ik dat mis?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s