Over koetjes en kalfjes

Rimpelrokjes; een familieverhaal (1)

5 reacties

narcisMomenteel staan de narcissen (rimpelrokjes) uitbundig te bloeien. Nu hou ik persoonlijk helemaal niet van narcissen en toch staan ze in onze tuin. Ze stonden er al toen we hier kwamen wonen en een paar jaar geleden zijn twee pollen van deze beide foto’s geplant. Bij deze twee oude narcissensoorten hoort een familieverhaal. (Wordt vervolgd).
narcis1Update: het vervolg: een familieverhaal deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, slot, schilder gezocht.

5 thoughts on “Rimpelrokjes; een familieverhaal (1)

 1. Ik ben al weer te laat voor de dislokatie operatie zie ik wel. Dat was overigens wel interessant. Een koe omrollen, dat was nieuw voor me. Heel af en toe doe ik dat wel eens met een schaap als die op de rug ligt en niet meer overeind kan komen. Voor een koe heb je een heftruck nodig lijkt me. Maar daar gaat dit log niet over. Narcissen, je ziet ze overal en ik rij er altijd voorbij. Behalve xc3xa9xc3xa9n soort dan, die heeft een oranje kelk in plaats van een gele. Dat familieverhaal zal ook wel kleurig zijn, afwachten maar weer.

  Like

 2. Ik heb nog nooit van rimpelrokjes gehoord. Mooi om te te weten. Ben benieuwd wat voor verhaal hier aan vast zit

  Like

 3. @Antsje: ‘rimpelrokjes’ heb ik zelf bedacht als een ander woord voor narcissen. Op de bovenste foto lijkt de bloem net een rokje.

  Like

 4. Van rimpelrokjes had ik ook nog nooit gehoord maar ik lees hierboven hoe dat komt 😉

  Like

 5. Ik ben ook niet zo’n narcissenliefhebber, maar mijn moeder heeft ieder jaar een paar schaaltjes oid met van die mininarcissen in huis en haar eigen tuin staat er inmiddels vol mee dus wordt ik tegenwoordig verblijdt met de uitgebloeide inhoud van de schalen. Het staat toch wel vrolijk die minirokjes, alleen blijft dat loof zo lang staan (ik trek het als ze uitgebloeid zijn meestal dan maar bij elkaar, sla het dubbel en doe er een elastiekje omheen zodat de rest van de planten de ruimte krijgt)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s