Over koetjes en kalfjes

Stop for cows

5 reacties

"Stop for cows" is de titel van een schilderij van Alex Colville. Het is in bezit van museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Nu lijkt het net of ik heel cultureel onderlegd ben, maar dat valt reuze mee… of tegen ;~). Het is maar net van welke kant je het bekijkt.

Heidehipper raakte gisteren helemaal onthaast door overstekende koeien. De boeren/boerinnen gebruikten hierbij pylonen. WIJ IN DRENTHE ;~)… gebruiken heuse verkeersborden!

Stop_for_cows

Let_op_overstekende_koeien

Net boven de auto zie je stoplichten. Ik wil nog een keer foto’s maken van de overstekende koeien, maar omdat wij dezelfde werktijden hebben als deze melkveehouder, is dat nog steeds niet gelukt.

Advertenties

5 thoughts on “Stop for cows

 1. In Groningen gebeurt het nog zonder verkeersborden en pylonen op fietsen. Zie:
  http://gelkinghe.web-log.nl/gelkinghe/2007/07/kudde_op_de_weg.html

  Like

 2. Fotograferen onder werktijd is niet handig, ik vergeet promt waar ik mee bezig was, en die koeien maar wachten….:0

  Like

 3. Als ik op pad ga om ergens een fotokuiertje te maken, dan is dat meestal aan het eind van de ochtend of het begin van de middag, met als gevolg, dat ik dit soort taferelen van overstekende koeien nooit tegenkom.

  Like

 4. Da’s een luxe oplossing. ‘k Mis de klaarovers nog. Ergens tussen Sneek en Bolsward is er een boer die een eigen veetunnel onder de A7 door heeft. En op De Haar bij Marum idem maar dan onder een regionale weg door. Waar ik gisteren was deden ze het nog op de ouderwetse manier. Dat heeft ook wel wat, je moet in elk geval geen haast hebben. ‘k Zou het nog wel eens willen meemaken: Een stoplicht op een landweggetje. Dat zal eerst wel door de commissiebrij heen moeten.

  Like

 5. De afgelopen tijd hebben wij tweemaal voor een overstekende kudde koeien moeten wachten. Een keer hier in Friesland en een keer in Zeeland. Gelukkig hebben wij (nooit) haast, dus konden we genieten van al die lekker eigenwijze koeien die het grassprietje naast de weg altijd nog lekkerder vinden en dan proberen van de rechte lijn af te wijken.
  We kunnen hier in de buurt trouwens soms wel eens niet fietsen (tegen de bebouwde kom aan), omdat er een kudde schapen loopt te grazen en de schapen gaan echt niet opzij voor een fietser.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s