Over koetjes en kalfjes

Dorpsimpressie

4 reacties

Om je te verbazen over het mooie dat gebleven is, moet je weg van het kloppend hart naar de rustige rand. Naar ’t eind der aard, zo u wilt. Daar waar niemand de moeite nam te willen veranderen naar de eisen des tijds en waar bleef staan wat elders als hopeloos ouderwets verdween‘.

Dit is een citaat uit het boek ‘Drents Boer-boek : 7000 jaar boerderij en landschap’ geschreven door Bertus Boivin en Chris van der Veen (2003), in opdracht van Stichting Het Drents Landschap.

Boerderij

De foto’s van de boerenschuur zijn niet in Orvelte gemaakt, maar in Oosterse Bos. Er liggen nog drie buurtschappen: Westerse Bos, Middendorp en Kerkbuurt, vlakbij Schoonebeek. Ik kende Oosterse en Westerse Bos van naam, en ik veronderstelde dat het bossen waren. Het is echter een heel pittorekse buurt met veel oude boerderijen.

Noaberpad

Er lopen diverse fietsroutes langs en LAW het Noaberpad.

Terras

Schuin tegenover de boerenschuur ligt een zelfbedieningsterras: een aanrader!

Advertenties

4 thoughts on “Dorpsimpressie

 1. Dat is een flink eindje hier vandaan. Het is nog niet ‘het eind der aard’, maar het scheelt weinig. Een verkeerde afslag en je zit daar in Duitsland, zo te zien. Maar het lijkt me zeker de moeite waard, want het ziet er heerlijk rustiek uit. En zo’n zelfbedieningsterras is natuurlijk nooit weg. 🙂

  Like

 2. Ik ben er ooit geweest, jaren geleden, toen we in de buurt van Emmen (Erm) een vakantiehuisje huurden. Toen was het nog een stille buurt. Waarschijnlijk is het intussen meer toeristisch geworden. En ik moet toegeven: In eerste instantie dacht ik ook aan Orvelte.

  Like

 3. Dat is het fijne van Drenthe, er zijn nog zoveel plekjes waar het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Niet dat ik tegen vooruitgang ben, maar de bedaarde rust is af en toe weldadig.

  Like

 4. Er is zoveel moois in Drente te vinden. Heerlijk om daar rond te dwalen en de jachtige wereld even de jachtige wereld te laten en tot rust te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s