Over koetjes en kalfjes

Uitgebroken

5 reacties

Vanmorgen werden we wakker van gestamp van rennende dieren. Je denkt in eerste instantie altijd aan eigen uitgebroken vee, maar het waren Friese paarden die bij ons aan de weg lopen. Ze waren uitgebroken. Wij, roets de kleren aan. Ik heb de eigenaar gebeld, maar die lag nog te slapen en nam de telefoon niet op. Nu is het op zondagmorgen niet druk op de weg, maar je zult maar net naar je werk moeten (in de gezondheidszorg bijv.) en je krijgt een groep paarden voor je auto.

Paarden

We hebben de paarden in een willekeurig weiland opgesloten, de eigenaar heeft ze later op de morgen weer naar hun eigen weiland teruggebracht.

Gazon

De paarden zijn ook door onze tuin gedenderd; ze hebben het gazon gemold    ;~(. Ben ik even blij dat ik geen mooi aangelegde border(s) heb!

Advertenties

5 thoughts on “Uitgebroken

 1. Dan kun je maar wat blij zijn dat je verstand hebt van dieren en zoiets kan doen!

  Balen van je gazon, maar met wat liefdevolle verzorging komt dat vast allemaal weer goed.

  Like

 2. Ik had dat wel willen meemaken, een beetje Wild West 🙂 Bij ons breken er ook af en toe paarden uit, maar nooit zoveel tegelijk.

  Maar je hebt gelijk je wordt er niet blij van als ze je tuin bezoeken.

  Like

 3. Ik heb ooit op een kampeerterreintje gestaan dat door een sloot van een weiland met koeien werd gescheiden. De sloot stond alleen vrijwel droog met tot gevolg dat met enige regelmaat een stel koeien besloot dat het makkelijker was aan onze kant weer uit de sloot te klauteren. Ik heb er geen foto’s van dus ik kan niet beoordelen wie er verbaasder keek, de koe of de kampeerder, als er een tent open werd geritst en de eigenaar van minder dan een meter in een paar trouwe koeienogen keek.

  Like

 4. Bij ons vorige huis liep een keer een paard van de overbuurvrouw op een drukke doorgaande weg. Wij bellen, maar ze vond het niet nodig om snel te komen helpen met het paard van de weg af te krijgen. Met het nodige kunst- en vliegwerk hebben we hem een stil weggetje op kunnen krijgen, waar hij bij een paardenwei een soortgenoot zag en stil bleef staan. Uiteindelijk kwam de eigenaresse ook nog eens een keertje opdagen. Blijkbaar ziet niet iedereen het gevaar in van een paard of paarden op de weg. Jullie gelukkig wel!
  Het enige dat wij toen ooit in onze tuin hadden, waren een paar zeer nieuwsgierige vaarzen, die gelukkig niet veel schade hebben aangericht.

  Like

 5. Jullie hebben je goede daad weer gedaan. 🙂
  Wat zonde van dat prachtig strakke gazonnetje … Whahahaaa …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s